EPA 608 Core · Section 608 Regulations · Medium
What happens if a technician vents an HFC refrigerant like R-410A?
Answer: A. They violate the EPA venting prohibition.
- AThey violate the EPA venting prohibition.✓ Correct
- BIt is legal since HFCs have zero ODP.
- CIt is legal if the charge is under 50 lbs.
- DThey violate the Montreal Protocol.
Why A is right
Even though HFCs have zero ODP, venting them is illegal due to their high GWP.
More Core questions
- What does the AIM Act authorize the EPA to do regarding HFCs?
- Under the AIM Act, what happens to existing HFC systems?
- What is the EPA's SNAP program designed to do?
- Is it ever legal to intentionally vent an HFC refrigerant like R-134a?
- What is an allowable 'de minimis' release of refrigerant?
Go deeper with the study guide How to Get EPA 608 Certified in 2026: Step by Step, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.