EPA 608 Core · Section 608 Regulations · Easy
Is it ever legal to intentionally vent an HFC refrigerant like R-134a?
Answer: C. No, knowingly venting HFCs is prohibited.
- AYes, because HFCs have zero ODP.
- BYes, if the charge is under 5 pounds.
- CNo, knowingly venting HFCs is prohibited.✓ Correct
- DYes, if it is mixed with nitrogen.
Why C is right
Venting HFCs is illegal under the Clean Air Act because of their high Global Warming Potential.
More Core questions
- What is an allowable 'de minimis' release of refrigerant?
- Are hydrocarbon refrigerants like R-290 exempt from the venting prohibition?
- Which refrigerant container may still be sold to a buyer without Section 608 or 609 certification?
- Under the AIM Act, EPA regulates HFCs through which three main areas?
- Which regulation phases down the production of HFCs in the United States?
Go deeper with the study guide How to Get EPA 608 Certified in 2026: Step by Step, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.