EPA 608 Type II · Safety · Hard
Can you pipe two pressure relief valves in series?
Answer: D. No, they must never be piped in series.
- AYes, to provide double protection.
- BYes, if the system holds over 50 lbs.
- CNo, unless they have different burst pressures.
- DNo, they must never be piped in series.✓ Correct
Why D is right
Piping relief valves in series defeats their purpose and is highly dangerous; they must be in parallel.
More Type II questions
- Why must you never start a hermetic compressor while it is in a deep vacuum?
- What service pressure rating must a recovery cylinder have to hold R-410A?
- Recovering R-454B, an A2L refrigerant, requires what kind of recovery machine?
- Why must you never pressurize a refrigeration system with oxygen or compressed air?
- What prevents refrigerant from migrating to the compressor oil during the off-cycle?
Go deeper with the study guide A2L Refrigerants and the R-410A Transition: A Tech’s Guide, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.