EPA 608 Type III · Recovery Requirements · Hard
What is the standard evacuation level for a low-pressure appliance?
Answer: A. 25 mm of Hg absolute.
- A25 mm of Hg absolute.✓ Correct
- B0 psig.
- C10 inches of Hg vacuum.
- D500 microns.
Why A is right
EPA regulations dictate that low-pressure appliances must be evacuated to 25 mm of mercury absolute.
More Type III questions
- The Type III evacuation level of 25 mm Hg absolute equals about how many microns?
- Why is a low-pressure chiller introduced with refrigerant vapor before liquid refrigerant during the charging process?
- Before charging liquid into a chiller, what must the system pressure be?
- Why must low-pressure chillers be designed to be completely airtight?
- R-123 is rated B1 under ASHRAE 34. What does that mean?
Go deeper with the study guide EPA 608 Evacuation Levels: The Required Vacuum by Appliance, try the free 10-question test or browse all EPA 608 practice questions.
A practice question written for study, checked against 40 CFR Part 82, Subpart F. It is not an official EPA exam question, and this site is not affiliated with the U.S. EPA.